• standaard

Dit kun je het beste eten voor en na het sporten

Om te boel op te helderen, wat je nu voor een na een work out moet eten sommen wij het nog een keer voor je op. Dit moet je voor en na het sporten eten.

Laten we beginnen met de basis. Koolhydraten zijn de primaire brandstof voor het lichaam en eiwitten hebben een spieropbouwende functie. Koolhydraten zijn dus jouw benzine. Je hebt het nodig om goed tijdens de work out te kunnen presteren. Zo haal je er ook meer uit. Heel veel; mensen stoppen met koolhydraten eten wanneer ze gaan afvallen, maar dat is niet erg slim. Vooral niet als je – naast het aanpassen van je voedingspatroon – ook veel traint om af te vallen en in shape te komen.

Dit eet je voor het sporten

Eet meer dan een uur van te voren. Eet een volkoren broodje met twee gekookte eitjes en/of wat plakjes kipfilet. Wat ook goed voor je lijf is is een papje van havermout met een schepje eiwit en wat fruit.

Dit eet je na het sporten

Na het sporten heb je in principe geen koolhydraten meer nodig. Het is belangrijk dat je spieren gaan herstellen en je spieropbouw ondersteunt met je voeding. Dit kan in de vorm van een eiwitshake of een bakje kwark met wat fruit.

Timing
Eet niet te kort voor je training, want daardoor presteer je minder goed. Eet een uur tot anderhalf uur van te voren. Probeer een uur na de training wat eiwitrijks te eten.

Word je flauw tijdens de training? Dan heb je te weinig gegeten of is de work out zwaarder dan normaal. Neem dan een banaantje. Je lichaam neemt suikers heel snel op en zet het om in brandstof.
Succes met de training! 

Nieuws

 • Update april coronavirus

  Helaas zijn we genoodzaakt om onze deuren t/m 28 april (tot nader bericht) gesloten te houden.

  Lees meer
 • FAQ betreft de corona maatregelen

  Vragen en antwoorden over Only Fitness m.b.t. coronavirus

  Lees meer
Meer nieuws
 • Fitsnack TV

  Fitsnack TV

  Het platform voor korte workouts, educatie over training & voeding, Nu GRATIS voor Only Fitness leden!

  Lees meer
 • Nieuwe TechnoGm krachttoestellen

  Nieuwe TechnoGym krachttoestellen

  NIEUW | De volledige kracht lijn van Only Fitness in Tilburg is vernieuwd met toestellen van TechnoGym.

  Lees meer
 • Actie meedoenregeling

  Meedoenregeling Tilburg

  Verzilver de Meedoenregeling nog vandaag en sport geheel GRATIS of met een kleine bijdrage

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.