• standaard

Vier kostbare tips voor goede gewoontes

G door Only Fitness

 goede gewoontesGewoontes nestelen zich in onze hersenen. We hebben er allemaal en grijpen er automatisch naar terug. Daardoor reageren we dikwijls op dezelfde manier en volgen we gekende paden. Gelukkig is er niks mis met gewoontes, zolang het er maar goeie zijn. In dit artikel vertellen we hoe je goede gewoontes aanleert.

Hoe ontstaan gewoontes?

Gewoontes ontstaan door gemakzucht. Wanneer we iets doen, maken onze hersenen connecties. Wanneer er zo’n connectie is gelegd, ervaart ons brein minder weerstand, moeten we minder nadenken en minder moeite doen. Een goed voorbeeld is het ochtendritueel. Iedereen heeft er wel één: uit bed stappen, douchen, tanden poetsen, koffie drinken en ontbijten. We handelen op automatische piloot.

Hoe goede gewoontes aanleren?

Veel mensen beseffen het niet, maar gewoontes hebben een grote impact op ons leven. Vooral de invloed op onze gezondheid is groot. Wanneer je eenmaal een slechte gewoonte hebt, is het moeilijk om er vanaf te raken. Met deze tips kom je al een heel eind:

 1. Probeer je leven niet in één dag te veranderen. Maak een plan met kleine en simpele stappen om je gedrag structureel te veranderen.
 2. Laat je niet verleiden. Als je bijvoorbeeld minder probeert te snoepen, zorg er dan voor dat er geen zoetigheid in huis is!
 3. Bedenk iedere dag hoe je je zult voelen als je goede gewoontes onder de knie hebt. Stel jezelf voor met het gewenste gedrag. Dat werkt motiverend!
 4. Hou rekening met een terugval. Schat in op welk moment je het moeilijk zult hebben en verzin op voorhand hoe je op dat moment zal reageren


Wist je dat het ongeveer twintig dagen duurt om een goede gewoonte aan te leren? Volhouden is dus de boodschap!

Nieuws

 • Noteer alvast in jouw agenda: 11 mei dat binnen sporten weer mag

  We hebben zeer goed nieuws sportlieveling, er gloort hoop.  Tijdens de ...

  Lees meer
 • Update: Nieuwe maatregelen

  Beste Only Fitnesser, Vanavond om 19:00 uur is er een nieuwe persconferent...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Multifit-app

  Multifit-app

  Download gratis de app, en reserveer snel en makkelijk jouw training, exclusief voor Only Fitness leden

  Lees meer
 • Voorzorgmaatregelen

  100% VEILIG

  Wij garanderen ieders gezondheid. Wij letten extra op de bekende RIVM-voorzorgmaatregelen, die hanteren we bij elke training

  Lees meer
 • Actie meedoenregeling

  Meedoenregeling Tilburg

  Verzilver de Meedoenregeling nog vandaag en sport geheel GRATIS of met een kleine bijdrage

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.